top of page
Zoeken

Kookworkshop bij Restaurant TAV

Bijgewerkt op: 22 feb. 2020

Kookworkshop in een restaurant

Een paar maanden geleden heeft Esther Frieling, de eigenaresse van restaurant TAV eten &  drinken te Callantsoog, een kookworkshop van mij gevolgd. Ze raakte hierdoor enthousiast en geïnspireerd dat ze twee van de gerechten uit de kookworkshop op de menukaart van TAV heeft gezet. Vooral de Tom Kha Kai is een groot succes bij haar klanten. Dit is uiteraard voor mij een enorme eer.

In slechts “1 dag” volgeboekt!

Het idee van Esther kwam om een workshop te organiseren in haar eigen restaurant om zo haar klanten iets nieuws aan te kunnen bieden. Een supergoed idee natuurlijk, en voor mij leuk dat er kan worden gekookt in de keuken van een restaurant in plaats van bij de mensen thuis. Het maximale aantal boekingen zou gezien de ruimte op 16 personen komen. Na de bekendmaking door middel van een facebook event waren deze 16 plekken na 1 dag! al bezet. Wauw!!

Aan de slag

Na binnenkomst en genietend van een hapje en drankje kon na mijn introductie de workshop beginnen. Alles was keurig klaar gezet zodat we perfect konden werken in de professionele keuken van Esther.

Tussendoor werd natuurlijk goed geproefd. De smaak van de altijd populaire pangsitjes liet ons ook deze keer niet in de steek. De verbazing over de smaak is van de gezichten af te lezen. Duidelijk was zichtbaar dat men het smaakvol vond en ervan genoot.

Gezellige avond het ultieme doel

Tijdens het koken konden we natuurlijk niet alle 16 achter het fornuis staan. En dus konden de dames tijdens het wachten in het restaurant genieten van een drankje om vervolgens weer verder te gaan. Het doel van zo’n Thaise Kookworkshop is dat je natuurlijk iets opsteekt van de kookkunsten, maar het allerbelangrijkste is dat het een gezellige avond wordt, genietend van het koken en vooral van het opeten van de gerechten.

Recepten niet heilig

Er werd goed naar de recepten gekeken, samen gewerkt, overlegd, geproefd, hier en daar naar wens aangepast om uiteindelijk de mooiste Thaise gerechten te serveren. Het werken volgens een recept werkt natuurlijk prima, maar door hoeveelheden aan te passen naar wens geef je toch een eigen twist aan het gerecht.

Nadat alles klaar was gemaakt konden de harde werkers aan tafel om de zelf gemaakte gerechten ook daadwerkelijk op te eten. De gerechten werden natuurlijk onder elkaar uitgewisseld, om zo van elkaars creatie te genieten.

Voor herhaling vatbaar

Natuurlijk werd er nog lekker na gezeten onder het genot van een drankje. Het was een zeer geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page