top of page
Zoeken

Workshop voor Link-INN jongeren

Bijgewerkt op: 22 feb. 2020

Half december 2018 werd ik benaderd door Marcella. Zij verzorgt het programma en workshops binnen de Link-INN dat sinds eind september is gestart in Wieringerwaard. Link-INN begeleidt jongeren richting zelfstandig wonen door middel van coaching en workshops.

De jonge bewoners worden via het project, gedurende een jaar door LINK Jongerenprojecten ondersteund en begeleid bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. Als ze klaar zijn voor de toekomst, stromen ze door naar een eigen woning.

De jongeren komen uit het netwerk van LINK en ook Incluzio draagt kandidaten aan. Ronald Hein van LINK: ‘Wij zijn er voor de jongeren maar ze moeten het vooral zelf doen. Ik vertrouw erop dat deze pilot een succes wordt en hoop daarom dat het een vervolg krijgt. Er is in ieder geval, met alle betrokken partijen, iets moois neergezet wat significant het verschil maakt in het leven van deze jongeren.’

Het leek Marcella leuk om de jongeren te voorzien van een workshop met Thaise gerechten. En omdat ik de workshops aan huis geef, was dit ideaal!

Zij hebben namelijk een gezamenlijke ruimte waar alle jongeren bij elkaar komen voor een workshop. Met een mooie houten tafel van 4 meter en een keuken was er genoeg ruimte om (samen) te kunnen werken.

Toen ik mijn spullen wilde klaarzetten werd er ook regelmatig gevraagd of er nog hulp nodig was. Alles werd goed in de gaten gehouden. Sommige jongeren waren al een beetje nieuwsgierig en kwamen alvast een kijkje nemen. Er werden vragen gesteld over de producten. Dat vond ik alleen maar leuk, zo kon ik tussendoor al wat vertellen.

Nadat de voorbereidingen waren getroffen, begon ik met een korte intro over Siesom. De achtergrond van Siesom en over hoe we te werk zouden gaan. We waren met een groepje van 6 personen inclusief begeleiding.

Stap voor stap was het één en ander uitgelegd, daardoor was alles goed te volgen en waar hulp nodig was sprong ik in. Ik liet de jongeren vooral zelf goed nadenken over het gerecht.

Beetje bij beetje kwamen er heerlijke geuren vrij en ontstonden er mooie kleurrijke gerechten.

Tussendoor werd er een snack geproefd. “Wat was iedereen verbaasd over de heerlijke smaak ervan!”

Er  werd ook goed samengewerkt en de jongeren hielpen elkaar. Uiteindelijk werd er met een gevarieerde Thaise rijsttafel klaargezet. Uiteraard werd er heerlijk getafeld met z’n allen. Er viel een stilte… Iedereen zat te genieten en er was trots!

De jongeren zijn zeer gemotiveerd en dankbaar voor de hulp die ze krijgen. Dat kon ik duidelijk merken. Als het aan hun ligt, maken zij binnenkort nog vele andere Thaise gerechten. Zij zijn erg leergierig. En dat vind ik mooi!

De jongeren hielpen mij uit hun eigen met het opruimen en inladen van de spullen en ik kon voldaan naar huis!

Kortom ze zijn hard op weg om door te stromen naar een eigen woning.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page